Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 4 May 2016

Kecy Reunion Setelah Ratusan Purnama Untuk AADC2

Kecy adalah kawan-kawan satu kepala masa di UiTM Shah Alam. Kami ade 8 orang semuanya. Berbeza fakulti tapi sebab masa first sem duduk satu floor. Kami jadi ngam dan terus kekal berkawan sampai grad. Lepas habis belajar ade yang kerja tempat yang sama dan tinggal sama-sama. Lepas tu sorang demi sorang settle down dan masing-masing busy dengan life masing-masing. Tapi tak lost contact masih berhubung di social media. Why 'Kecy'? Biarlah, susah nak explain. Bila AADC nak keluar dengan AADC 2 terus semua rasa kite perlu reunion dan menonton sesame. So sepakat pilih 3 Mei. Randomly. Purposely tak pilih weekends sebab masing-masing dah terikat susah nak arrange. Weekdays lagi sesuai sebab macam keluar pergi kerja. Suami/anak-anak boleh arrange macam biasa. Kami dapat enjoy tanpa guilty. Maka awal-awal dah plan cuti mintak dekat boss masing-masing. Tapi yang boleh join 6 orang je sebab sorang tengah dalam pantang sorang lagi keje dan tinggal di Johor.

Bertahun tak jumpe. Nervous macam nak pergi blind date! Hahahaha. I  amik Shareena & Yanti sebab sehala. Kami pi KLCC sebab adil dari segi lokasi. AADC 2 best jugaklah. Walaupun perasaan masa menonton tu tak seteruja masa tgk AADC dulu. Tapi AADC 2 ni bermakna sebab berjaya buat kami amik cuti dan berkumpul lagi. 

Bertahun tak jumpe jadi ade macam-macam cerita keluar. So happy sebab kami masih boleh bersembang dan ketawa macam dulu-dulu lagi. Cume sekarang masing-masing dah matang, dan dah berduit. Kalau lah masa zaman remaja dan single dulu kami berduit macam sekarang mesti dah vacation ke Jogja! Tapi reality-nye kami masa zaman remaja dan single tu cuma ada PTPTN untuk survive. Hahahahaha.


We took so many pictures untuk kenangan masa depan. Bukti kite pernah ada kehidupan happy masa student life. Bukti kite bukan skema baca buku je masa kite belajar tapi masih boleh cari makan secara merit- Poyo! Hahahaha. Sampai hari ni senyum sorang-sorang tengok gambar-gambar semalam.
Hopefully boleh buat selalu lagi macmni. Paling kurang setahun sekali?



Panas-panas pun sanggup posing ha. Feeling-feeling dari mane ni?- dari Kelantan! ;p

Konon plan nak balik dalam pukul 4 sebab tak nak berebut dengan orang balik kerja. Takde maknenye! Pukul 5 jugak gerak. Dah macam pergi kerja. Redah je lah jem. Tapi takpe pertama kali I rasa ok dengan jem sebab ada Shareena & Yanti dalam kereta so boleh sambung sembang.


Sampai rumah dah dekat pukul 7. Same dengan suami balik kerja. Laju- laju pi dapur keluarkan ikan, masak nasik lepas maghrib masak siakap stim halia kegemaran suami. Dah puas beronggeng dengan kawan-kawan balik rumah sedar diri dah jadi isteri bukan remaja lagi. Pandai-pandahlah amik hati suami supaya lain kali dapat kite beronggeng lagi!

No comments:

Post a Comment