Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 22 June 2010

unpleasent surprise

Dua hari lepas, sampai je rumah hati saye berbunga-bunga gembira sb rumah dah kemas dan bersih. Saye pulak baru je beli aromaterapi so harum la satu rumah. masak pun happy je.

Tapi..smlm sampai je rumah terkejut, terdiam jap tgk rumah. Huru- hara! tuan rumah suruh orang tukar tingkap dan pintu. Mashaallah! messy sgt. memang tuan rumah selalu ckp nak tukar tingkap dan pintu. Pernah ade Turkish datang ukur pintu dan tingkap kat rumah tu. Tapi dah lame la jugak. Ingatkan tak jadi nak buat sebab orang-orang die dah kemas rumah tu beria, tukar langsir segala kan. Lagipun Azam pernah cakap, dulu pun tuan rumah tu pernah cakap nak tukar, pernah gak panggil orang ukur tapi sampai ke sudah takde. So kami pun tak la berharap sangat. sekali jadi la pulak!
Tu la die cara kerja diorang ni. Suke buat kerja banyak kali. Malam tadi nasib baikla kami ade dinner invitation. Kami pesan, balik nanti everything must be in order. Kalau tak, kami nak tidur macamane kan? Balik dari dinner, alhamdulillah, dah kemas da rumah. same macam semalam. Lebih cantek sebab tingkap dan pintu baru. Langsir pun baru.Tapi saye tgk kat luar ade lagi rangka- rangka tingkap. Maknanye, kerja tak siap lagi la. alamak, nak balik hari ni saye berdebar-debar, macamane la keadaan rumah hari ni kan?

No comments:

Post a Comment