Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 14 June 2010

selepas 1 minggu

1. Dah ade rumah tapi jarang ade kat rumah sebab rumah masih banyak yang perlu diperbaiki. Bile husband pergi kerja saya ikut sekali tapi dia turunkan saya kat rumah Renie, kawan saya di sini. Husband die keje kat Embassy gak. Takkan la saye nak tinggal berdua dengan Angelo, pekerja yang diupah oleh tuan rumah untuk repair rumah tu kan? Nasib baik office hours kat sini 9.00- 3.00 je.
2. Masih tak habis berkemas lagi. Tak de semangat nak mengemas sebab rumah tu tak setel lagi. Tapi saye suke basuh baju sebab cepat kering. Jemur dalam rumah 1 jam je pun dah kering.
3. Hampir tiap malam saya akan tinggal sorang kat rumah sebab husband saya awal-awal ni sibuk sikit kene jumpa orang sane-sini, wakil yang dah nak balik ni nak handing over kerja. Mula-mula dulu saye ingat saye takut, tapi ok je sebenarnye.
4. Baru 2 kali makan kat restoran. sekali kat kedai orang Malaysia jual mknan Malaysia. Sekali lagi tengah hari tadi makan kat kedai Arab. Makan Kabsah.Nasi Arab. Tapi nasi Arab die lain sikit dengan kat Malaysia. Tapi sedap gak. Banyak, tak habis pun makan. Tapi Bob makan habis!
5. Jet lag dah hilang da. Tapi dapat pulak perangai tidur siang. Walaupun kat rumah Renie, tetap boleh tidur sebab Renie pun tidur! =)
6. Berkawan baik dengan Vaselin Petroleum Jelly. Kulit kering sebab cuaca panas sangat. Muke mmg pecah la sekarang ni sebab kulit muke bersisik.Kene sentiasa apply vaselin kat muke baru lega. Especially lepas muka kene air, walaupun setakat amik wuduk. Muke rase tegang, terik sampai rase mcm sepet mate. Diorang kat sini pelik sebab diorang kate biasenye time winter yang orang pecah-pecah kulit ni.
7. Baru pergi 2 tempat shopping barang dapur yang ok. Marwa Center dan Amarat Center. Shopping complex, Afra tu pergi sekali mase duk hotel hari tu je. Pastu sampai sekarang tak berminat nak pergi lagi dah.Bukan ade ape pun. Oh, Afra is the only one shopping center kat Khartoum ni yang ade escalator. Tapi escalator tu terpaksa di off kan sebab ade yang sampai pecah kepala terjatuh kat situ mase berebut2 nak naik escalator. Kebanggaan diorang tu escalator tu. Pernah masa awal-awal Afra tu dibuka, ade Sudanese yang tanye kat wakil, :Kat Malaysia takde kan bende ni? Hahahaha..saye gelak macam nak pengsan mase diorang cerita pasal ni!
Ni cerita seminggu, hopefully saye kekal kental fizikal, mental. Jauh lagi perjalanan kami kat sini.

4 comments:

  1. dpt gak merasa suasana kt negara org ekk....

    ReplyDelete
  2. aah Ayu, harap-harap aku ok la kat sini. Lame lagi ni.

    ReplyDelete
  3. more photo please....hehehe

    ReplyDelete
  4. photo kat next entry, nyah!

    ReplyDelete