Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 14 June 2010

saye nak...

1. belajar memasak pelbagai resepi. Terutamanya Malaysian foods sebab kat sini selalu ajak-ajak orang datang makan kat rumah, time raye kene buat open house, birthday party, farewell party etc.. kene pandai masak banyak-banyak.

2. belajar menjahit. Kawan saye si Renie tu reti menjahit tapi mesin jahit die belum sampai sini lagi. Kontena on the way.

3. belajar mengaji. ade plan nak upah students Malaysia yang muslimat ajar mengaji kat rumah. Nak perbetulkan bacaan.

4. belajar drive kat sini. Sini left hand- drive. Jalan pun kelam kabut. so nak mahir jalan sini. bile dah teror jalan and drive boleh gune kereta untuk pergi mane-mane. Tak payah la nak harapkan orang datang amik kat rumah. Bole la pergi souk cari kain ke sayur ke barang-barang rumah ke.

5. nak belajar bahasa Arab. Sikit-sikit pun jadi la. Asalkan boleh communicate ngn local people mase pergi kedai, pergi souk. Kat sini tak ramai yang bole speaking english.

5 comments:

  1. bagus2x... smentara blum ada bby ni.. BELAJO LAH APE YG NAK BELAJO...

    ReplyDelete
  2. yelah ayu, kalo nak terperap kat umah je, bole mati kebosanan aku!

    ReplyDelete
  3. alhamdulilla... yeay smangat baru! it IS o paramount importance kalau nk survive idup kt tpt yg kite rs less in serba serbi dr tpt kite :) cam i awal2 smpai sini, aft dh explore sgale, g enrolled blaja mekap. hehehe. tp pastu dok saje dh sbb x continue, asyik balik msia je...

    ReplyDelete
  4. Lazyf: =)

    Kak Awie: Kat sini mmg kene cari hobi dan rajin beraktiviti. Kalo tak, mmg tak boleh bertahan tggl sini bertahun-tahun.

    ReplyDelete