Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 10 June 2010

Rumah

Alhamdulillah dah masuk rumah. Tapi keadaan rumah agak mengecewakan. Dengan panas berbahangnya, aircond pulak tak cukup sejuk. Disebabkan selalu berlaku ribut pasir, filter aircond penuh habuk dan perlu diservis. Toilet dalam master bedroom pulak banyak yang perli diperbaiki. Rumah ni rumah lama. Sebelum ni, Azam yang duduk dengan wife dan anak-anak dia. Tapi wife dan anak-anak dia dah balik Malaysia on January. Dia pulak lepas tu dah tak tinggal kat rumah ni, die duduk dengan orang Embassy yang lain. So faham-faham je la macammana keadaan rumah yang dah lama tak de orang tinggalkan?

Rumah ni sebenarnya banglo 3 tingkat. 2 tingkat di bawah tuan rumah gune, kami sewa tingkat 3. Tangga punye la tinggi nak naik rumah ni. Macamane la nak angkat barang bile kontena sampai nanti. Tuan rumah ni kaya. satu keluarga kerja doktor. Husband and wife dan anak-anak semua doktor. Tapi diorang semua tak tinggal sini. Dorang kerja di Jeddah, anak-anak pun semua keje kat overseas. Kebetulan sekarang ni diorang balik pulak. Tuan rumah pun bermurah hati bagi pinjam sorang pembantu rumah dia untuk tolong bersihkan rumah kami.

Ok la, tgk la sendiri beberapa gambar rumah yang masih bersepah ni.



*Living area 1*


*Living area 2* Tgk la my husband, rumah bersepah pun rilek je tgk tv. Kitorang takde semangat nak kemas bile tgk rumah mcmni*

*living and dining area*




*kitchen*Paling banyak kerja-kerja pembersihan perlu dilakukan di sini*



*master bedroom*


*laundry area*

8 comments:

  1. alhamdulillah..
    dah sampai umah..
    bkemas lah yek..

    ReplyDelete
  2. malas giler ayu..habuk tu yang tak larat tu.aku kemas pelan2 je.ikut mood.

    ReplyDelete
  3. cantik umah nih...
    harus gigih mengemas!!!

    ReplyDelete
  4. peloso mcm den ni, buleh ko gigih?!

    ReplyDelete
  5. ya Allah dian... kalau i dpt umah camni ms smpai sini, bersyukur sgt2 dh! fuly furnished, besar lagi... sume ade... u shud see our house kt sini. huhuhu. nk masak air pon x cukup letrik! lagi daif gila. kdg2 pk, no one in her rite mind nk dok umah camni, serba serbi kekurangan... tp nk buat camne kan... rezeki Tuhan bg setakat ni je yg mampu skang ni... redha lah...
    so, slamat berkemas. seronok tgk umah best! :)

    ReplyDelete
  6. barang-barang dalam rumah ni ade yang tuan rumah punye dan ade tu peninggalan dari wakil sblm ni. Sini pun letrik xstabil kak, selalu je blackout. Tapi alhamdulillah ade generator dan ade pulak orang yang diupah untuk jaga. Rumah ni mmg nampak ok tapi banyak lagi perlu repair. Especially air-cond and shower.Alhamdulillah tuan rumah very helpful. Die bagitau sementera dia ade kat sini mmg die akan buat ape yg perlu.Yela kak, sekarang ni still in the process mengemas rumah slowly. Yang penting habuk2 kene bersihkan dulu.

    ReplyDelete
  7. dik,
    ok rumah ni. sgt ok.. pasni leh make over. chayok2...

    ReplyDelete
  8. kak,skg ni tuan rumah yang bersemangat nak make over. nak tukar tingkap,pintu segala.saye nak kene unpack dulu. MALAS betul!

    ReplyDelete