Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 14 June 2010

curahan hati

Sekarang pukul 11.45 malam. 4.30 pagi waktu Malaysia. Mata masih belum mengantuk Tak tau la, entah kenapa hati saye ni sayu je dari maghrib tadi. Tapi sebenarnye, setiap kali solat mmg hati sayu mase berdoa tu. Sejak2 sampai sini la. Hati masih kat Malaysia.

Malam ni husband ade di rumah. Tapi hati saye tak senang sebab die tak keluar rumah kerana tak sihat. Sakit kepala. Panas sangat hari ni siang tadi. Die memang dari kat Malaysia lagi selalu sakit kepala kalau berpanas. Tapi kat sini nak buat macamane? Dah memang sekarang musim panas. Cuma kat sini kalau sakit memang susah la, medical facilities masih belum memuaskan. Saya harap die ok lepas makan ubat dan bangun tidur nanti. Saya juga dah mula rasa tak sihat sebenarnye. Saya harap tak melarat.

p/s: dpt berita gembira seorang kenalan yang ikut suaminya bekerja di Damascus, Syria dah mengandung setelah lima tahun berkahwin. Masa di Malaysia dah puas berusaha tapi tak berhasil. Nampaknya, rezeki mereka di bumi Anbiya. Mudah-mudahan ade rezeki saya di sini pula, Aminnnnn...

7 comments:

  1. mudah2an bhasil d sna.. hehe
    jg kesihatan korang bebaik yek.

    ReplyDelete
  2. insyaAllah... mudah2an :) eh dian, kt sana clinics, hosp ok x? ke msian embassy ade derang nye own medical officers?

    ReplyDelete
  3. ayu: InsyaAllah...aminnn.

    Kak Awie:doa-doakan lah ade rezeki kami kat sini. Sini medical facilities teruk la kak. Orang sini yang kaya-kaya pun nak bersalin pergi egypt. Kalo Malaysians, sakit teruk or deliver balik Malaysia. Embassy sini kecik je, medical officer xde. Orang Malaysia termasuk Duta ade 9 orang je kat yg keje kt embassy.

    ReplyDelete
  4. Hujan Emas di negeri orang, Hujan Batu di negeri sendiri...bertabahlah yo...

    ReplyDelete
  5. babe.. bersabar yea.. jaga diri bebabek..think +ve.. aku set waktu khortoum kt handfon aku hehehe.. biler aku tgk waktu sane.. musti teringt kt ko.. apela dian wat skrg... hehehehehe...

    P/S : aku doakan de rezki ko kt sane.. insya allah!

    ReplyDelete
  6. My: Tq babe! Ko set waktu Khartoum kat handphone, kalo agak2 aku blm tidur tu ko YM la.

    ReplyDelete