Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 2 June 2010

Capek bangat!

Penat sangat mengemas rumah and packing. Dah la tak suke packing. Paling benci! Walau pun ade packers, tapi still penat sebab kite kene gak monitor diorang, kene bagitahu yang mane nak dibawa dalam kontena, mane nak bawa check in, mane nak hantar kampung. Pastu nak berkemas lagi. Dari hari selasa malam kami start packing sikit-sikit. En suami membebel marahkan saye sebab saye tak start pack ape pun walau pun dah sebulan cuti. Saye memang benci nak pack, lagi satu bile packers datang dieorang nak gune kotak yg diorang bawa sendiri. Semalam kami start dari pagi sampai la pukul 8 malam baru setel semua. Barang-barang keperluan yang melambak hari tu dan baju-baju semuanya berjumlah 94 kotak. Nasib baik muat lift van tu. packers ade 3 orang, pastu kami bertiga (me, hubby and my sister). Penatnye masyaAllah, pagi ni bangun sakit-sakit badan!Tapi lega sebab semuanya setel dalam masa 1 hari. Mula-mula suami ingat nak mintak packers datang hari ni sebab takut tak sempat kami nak prepare. Tapi pastu bile fikir balik, biar je lah diorg datang semalam. lagi cepat setel lagi bagus. Lagipun dah name pun packers, biarla diorang tolong pack semua. Lepas ni risaukan ekses luggage plak. yela, nak harapkan kargo mmg confirm lambat la. Port terdekat 1000km dari Khartoum. So kami kene bawa sket2 barang2 makanan dan keperluan sementara kargo sampai. Dah sampai nanti, saye pening nak unpack pulak!

So start from last nite, we are HOMELESS. Semalam semua hotel dekat Putrajaya (yang kami mampu la, tak termasuk shang ri la and marriot) full. so kami terpaksa bermalam di rumah kakak husband saya di putra height. Malam ni dan malam esok kat Summit Hotel. Sekarang saya home alone di rumah ni, semua orang dah pergi sekolah dan kerja. Termasuk lah suami saye. Gaji pulak tak masuk2 lagi. Bertambah-tambah la penat saye!

8 comments:

  1. giller horror..good luck dear di tempat orang :)
    i'll be missing u...

    ReplyDelete
  2. tu la pasal...leceh siot ikut laki posting! i'll be missing u too!

    ReplyDelete
  3. tetibo cam touching lak dian bilo ko nak poie ni.......sodih pon ado......tapi pueh ati sobab dapek jumpo ko aritu...

    ReplyDelete
  4. sabar nyah...

    btw, gudluck n slmt berkelana di tempat org...

    ReplyDelete
  5. ummi uzma: takpo..insyaallah panjang umur kito jumpo laie.

    Lazyf: tq nyah..

    ReplyDelete
  6. dian..selamat merantau di tempat org..insyaAllah panjg umo kite jumpo..jage diri bebaik n semoga Allah sentiasa bersamamu n husband..

    ReplyDelete
  7. salam akak/adik..

    boleh tau tak packers mana yg amik tu?ok x?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...

      Kalau tak silap nama packer tu Perwakilan Utama.

      Delete