Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 12 May 2010

Thomas Cup: Impian dan Mimpi

Demam badminton menyerang. Uber Cup dah jadi mimpi je. Harapan diletakkan pada team Thomas Cup untuk merialisasikan impian 28 juta rakyat Malaysia untuk menjulang piala itu selepas 18 tahun kempunan.

Tapi nampaknye Malaysia memilih jalan sukar mencapai impian tu. Usahkan menjulang piala, ke peringkat final pun belum tentu! Mungkinkah kita akan terus bermimpi?

Macam semua orang tau, Malaysia akan jumpe China kat quater final nanti. China tuh! Team China single ke double semua kuat! Kalaulah Malaysia menang mase lawan Jepun hari tu, kite akan jumpe Indonesia kat quater final. Ye, Indon pun kuat gak. Tapi atleast Indon, ok la lagi. Rase mcm China jumpe Indon je final nanti. Other half baru plan nak ajak pegi stadium this weekend. Tapi kalo China vs Indon final nanti buatpe nak pegi. Penyokong Indon sure ramai. Diorang tu ganas!

Hmmm..ntahla, kite masih menyimpan impian itu. Harap-harapnye tak tinggal mimpi.

Good luck Malaysia team!

3 comments:

  1. akak smlm sibuk baking.. skali tak dok depan tv si beregu tu kalah. frsut gile! so, masa hafiz hashim sempat full time dok depan tv smbil baca selawat while waiting kek masak. bile menang rasa puias hati gile + menjerit2 dgn MIL.
    tapi tu la.. jumpa china :(
    jantung mcm nk gugurrr!!!

    ReplyDelete
  2. kita bersama mengejar mimpi...

    ReplyDelete
  3. Sure mmg ramai yang doakan Malaysia menang semalam. Hafiz tu perfect, tinggi tp tak fit! geram tgk die lawan Japan sblm tu. Smlm pun mcmtu nasib baik mamat denmark tu lg hampeh.

    ReplyDelete