Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 25 May 2010

Semalam Yang Hangat

Semalam birthday saye... terima kasih kepada semua yang wish melalui FB/ sms/ phone call. Tak celebrate ape pun. Suami belanja dinner kat Tony Roma's je. Sedap gak rib kat situ tapi sebab memang dasar tekak melayu, tak mampu nak habiskan semua. Hadiah? Husband hadiahkan handbag BB.

Mase kawen dulu plan nak beli BB untuk hantaran, tapi mase tu duit banyak nak gune untuk benda-benda lain so kami decide utk downgrade ke jenama lain. Sebenarnye sekarang ni pun agak kritikal gak sebab kami kene shopping atau lebih tepat lagi borong barang-barang untuk ke Sudan. Selain tu husband saye bagi birthday card. Menangis plak mase bace kad tu. Emosi pulak! hehehe.

Ok, itu je pasal birthday saye. Perkara yang lebih meggembirakan hati saya semalam ialah kain-kain cotton saya laku! saya keluar pergi pejabat pos untuk hantar kain-kain tu ke customer yang berada di Kulim, JB dan Batu Caves. Macam best plak delivery pakai pos ekspress. Biasenye saye terima parcel je kat opis sebab saye ni rajin gak beli shawl online. Kali ni saye plak yang jadi tukang pos. Best gak buat business kain ni, walaupun untung tak seberapa tapi sekurang-kurangnya masa saya ni terisi la jugak. saye kene amik stok, pastu amik gambar kain-kain tu then upload kat FB. Pastu bile buyer da buat payment kene pos plak. Tak la saye mati kutu sorang-sorang kat rumah ni kan. Saya plan esok nak pergi amik stok lagi sebab rasenye sempat lagi nak jual nih. Pasni adik saye yang no3 pulak akan amik alih business ni lepas saye pergi Sudan. Kalo sape-sape nak tengok kain-kain tu silalah lihat kat FB saye kat photo- album- GORGEOUS COTTON. Mase ni baru lah terfikir, kenapa lah baru sekarang nak buat business ni? Kenapa lah tak dari dulu? Tak lame lagi dah nak fly dah. Owh, tiket kami 5/6/01 12.00 malam. Tapi takpelah, kat sane nanti harap-harap ade peluang lain pulak. Bersyukur dengan apa yang saya dapat hari ini.

6 comments:

  1. dian,
    leh la jadi kawan seBB! c'gratesss!
    eh betul la. bab business ni tetiba je dtg. uwaaa.. akak lak sedih awak nk g sudan. baju aritu cantikkk tapi takde size. sob sob.. eh adik no 3 maknanya yg kat MITC tu ke???
    kalau betul senang laa! huhu
    dian, nnti kat sudan jgn lupa update blog/fb tau.. sob sob.. *sayu lak*

    ReplyDelete
  2. Nyah...5/6/01 ker 5/6/10???

    Btw, tepat jam 12.00am, 5.6.2010 bday den yg ke 2x...ngeeeee!!!

    ReplyDelete
  3. salam...
    happy Birthday! smg pjg umur, d permudahkan sgl urusan...cpt2 dpt baby.
    smg bahagia selalu d samping suami tcinta.
    sori yek aku lambat nak wish..
    ewah2x...cantik ea hdbag. hihiiii

    ReplyDelete
  4. Kak Yulie: My husband kate berbaloi beli BB sb die leather. Saye mmg suke pun BB ni, harga and quality pun ok.Haah, adik yg kat MITC tu.akak add la die kat FB.Dian Rayhana. Tula, kat sane nanti kalo ade kain cantek2 lagi saye beli then post gambar kat FB. Saye lagi la sayu nak pergi ni kak. Tapi takpe, kite keep in touch, kat sane internet superb!

    Lazyf: 5/6/10 la nyah. typo la tuh! hapy birthday k. takut tak sompek nak wish.

    Ayu: Tq Ayu..

    ReplyDelete
  5. dian, hepi belated bday!

    have a safe journey & wonderful life kat sana...

    ReplyDelete