Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 9 April 2010

Tengok la betul-betul dulu!

Ini tentang my BIL yang slip disc tu. Doktor dah penah buat MRI, tapi kate nothing wrong. Pastu doktor suspect dia ni psycho. After 1 month kat ward tak buat ape-ape sebab doktor kate dia sebenarnya ok, doktor othopedik refer dia kat psikiatrist. One day, sorang psikiatrist ni masuk bilik dia dan terus cakap mcm ni : " awak ni tak sakit, awak buat-buat sakit je. awak boleh balik hari ni" selamber kan? Ape lagi, adik ipar saye tu pun mengamok la! Kesian kat mak+bapak mertua saye nak pujuk die. Adik ipar ajak pegi hospital swasta kat KB tu. Unfortunately, doktor kat private tu pun doktor yang same gak ngan yg kat hopital KB tu. Adik ipar saye tu mintak dioperate sebab dah tak tahan sangat menanggung sakit. Kami sekeluarga pening kepala memikirkan masalah dia ni.
A few days later, kami dimaklumkan hospital setuju nak operate. Kami pelik gak la nape tibe-tibe nak operate plak, sedangkan sebelum ni doktor kate takde keperluan untuk operate. Rupe-rupenya semalam mak mertua saye citer, doktor kate setelah diteliti semula imej MRI tu, diorg nampak besi tu dah bengkok sikit. Itu lah punca sakit tu! Mak mertua saye pun ape lagi, bismillah la meleterkan doktor tu. "tu la, lain kali tengok la betul-betul dulu! ni suka hati je cakap anak makcik ni psycho la, buat-buat sakit la." (dalam loghat kelantan) hambek ko! Good job, mummy!

1 comment: