Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 20 April 2010

fuhhh.... versi mama ayu

Telah di-tag oleh Mama Ayu. same macam rancangan fuhhhh... kat tv3 tu. tunjukkan segala isi handbeg tanpa di-edit. koleksi handbeg tak la byk, tapi memadai la untuk disesuaikan dengan PTO (place, time, occassion). beg ke pejabat ade la 2-3 yg boleh disuai padan dgn baju (tu pun kalo rajin nak tukar-tukar handbeg, kalo tak belasah je!). so, for today, this is the handbeg:



ini plak isi kandungannye:
Yang pertama....



biasela, purse.purse Esprit. murah je.lepas diskaun, harga tak sampai rm100. suke sgt purse ni sebab ade byk tempat card. pastu tempat gambar tersorok. kalo nak bukak amik duit tak la terus nampak gambar ic yg klako tu!hik..hik..hik...



Yang kedua....


handphone. biase gak la kan. handphone pun biase je, bukan iphone or blackberry. sayang handphone ni. pemberian daripada suami.

Yang ketiga...


beg mekap. ni yang paling berat dlm handbeg ni. tapi penting sgt. pernah sekali tertinggal kat kereta member, mlm tu jugak pegi rumah dia nak amik beg ni sebab kebanyakkan mekap dlm beg tu saye gune.



Yang keempat...


kunci rumah. kadang-kadang kunci ni takde especially lepas tukar beg. tap hari ni kene ade sebab husband takde, biase share je ngan die. kunci rumah ade 3 set. satu lagi beri kat adik yg belajar kat bangi tu.senang die nak datang bile-bile mase.


Yang kelima...

losyen. penting untuk penghidap ezema macam saye. kene apply selalu. kulit tak boleh dibiarkan kering. losyen ni selain dalam handbeg, kat opis, dalam kereta pun mesti ade.


Yang keenam...


sebuah buku. mesti dibawa kemana-mana untuk mengisi masa lapang yang kadang-kadang tak terduga seperti pc opis tibe-tibe shut down dan perlu kan mase untuk direpair (it happens few times) atau semasa menunggu suami di lobby opis untuk dibawa pulang. Buat mase ni, buku ini lah, dah habis bace nanti tukar buku lain pulak.


Yang ketujuh...


sebatang pen. senang nak gune bile perlu. setiap beg, mesti ade satu.



Yang kelapan...




sampul duit raye.tak tau la da berapa lame ade dalam beg ni. berguna gak time-time melawat orang baru dapat baby kat hospital or time pegi kenduri kawen yang macam tibe-tibe je kene pegi dan tak sempat nak belikan hadiah.



Ini la segala isi handbeg saye yang WAJIB ade hari-hari. sebab tu suke beg besar-besar. selain memudahkan nak isi sume barang-barang ni, beg besar juge berguna bagi tujuan menyeludup barang-barang yang dibeli tanpa pengetahuan suami. contohnye macam-macam la, tudung baru, baju baru, penah sekali dulu kain pasang pun ade!


4 comments:

  1. haha.. suka ayat paling bawah *seludup beli brg tanpa pengetahuan*
    psss.. make up tu besttt!!! bile tah nk try

    ReplyDelete
  2. hahaha..itu rahsia tu. hubby xbole tau.die bukan perasan pun mane baju or tudung baru. kalo compact powder BB yang dimaksudkan, saye tak rekomen sebab mcm lg cepat habis berbanding Mac.Try gune BB sb ms tu harga die murah sket dr Mac.

    ReplyDelete
  3. wah3x... bleh tahan gak brg2 yg ada dlm tu yek...
    hehehe..g shoping bleh penuh kan henbeg ekk

    ReplyDelete
  4. basic things je la Ayu...tu la, pg shopping sumbat je dlm handbeg. tak payah nak jinjing plastik beg kiri kanan.

    ReplyDelete