Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 16 April 2010

cakap banyak pun tak gune...

...sebab orang tak faham kau dah start busy prepare nak 'terbang', kau kene setelkan borong barang this week, next week nak kene bg list barang kat packers, tapi orang ingat kau nak ajak makan kat mydin supaya kau senang nak shopping, orang fikir kau ni selfish!
...sebab orang tak faham kau ni takde kete sendiri, mengharapkan laki kau je bawak ke sane sini, so orang pikir kau ni, lupe kawan sampai dah tak nak join aktiviti kawan-kawan!
... sebab orang tak kan faham kau ade laki kat rumah yang memerlukan kau masak untuk makan malam dia dan dia bukan jenis yang suke melepak ngn kawan2, so diorang ingat kau ni anti-sosial lepas kawen!
... sebab orang tak kan faham kau ade 2 minggu je lagi nak setel kan sume keje sblm cuti panjang, so diorang masih lambakkan keje-keje lain kat kau!
... sebab orang tak kan faham tak lame lagi kau nak cuti 3 tahun, tapi diorang tak nak fikir sape nak ganti buat keje kau!
... sebab orang tak faham laki kau tengah busy, tension buat and present paper, tapi diorang tambahkan tekanan tu, bile cek BP doctor pun tension!
... sebab orang tak faham nak posting banyak gune duit-nak beli barang, nak beli dollar, nak sewa lori, mcm2 la lagi, tapi orang sibuk mintak sponsor sebab orang pikir kau laki-bini PTD,gaji kau besar, kononnye. padahal gaji tak la besar mane, hutang lagi besar!
... sebab orang tak faham kau ni macai je kat kementerian ni, takde kuase nak adjust orang dapat tender ke, jadik cikgu ke, tentukan penempatan cikgu ke, cikgu nak mintak tukar ke. Diorang pikir kau sombong, belagak, tak nak tolong diorang!
What the F**K?!
p/s: sorry, entri berbaur depresi dan tensi!

1 comment: