Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 21 March 2010

Orang Gile Tertipu!

Ini kisah dua orang gile yang tertipu semasa beli camera DSLR di Kota Singa. Ini dia muke orang gile itu:




Memang tak logik betul membeli belah di Singapore time ni kan?Dah la currency rate diorang tinggi. 2.4 tu! Kalau ade barang yang lebih murah dari Malaysia pun ialah PERFUME. Itu pun bukan semua. Saye dengan bermurah hati telah membelikan dua orang adik saye yang masih belajar tu sorang sebotol. Tapi tak beli ape-ape untuk diri sendiri. Tak pela, pasni lame tak dapat nak belikan diorang tu ape-ape kan. Pasni along diorang ni kan tak bergaji.

Lagi satu yang tak logiknye ialah gaji untuk bulan Februari dapat awal bulan lepas, gaji Mac plak belum dapat lagi. Boleh pulak si GILER berdua ni tadi berjalan sampai ke Singapore!Drive from Putrajaya to Singapore amik mase 4 jam je tapi sebab pegi dengan segala-galanye kosong (poket,otak dan tangan) maka si GILER ni terpusing-pusing dekat 2 jam mencari ORCHARD Road.

Dah jumpe tapi frust bile tgk harga barang-barang yang jauh lebih mahal dari KL.Hancur harapan nak SHOPPING.Tapi hati kembali berbunga harapan bile terjumpe satu kedai elektronik yang offer harga camera DSLR idaman dengan harga yang kami fikir murah dari Malaysia. Poyo-poyo la budak berdua ni posing-posing gune camera baru kan.Mase ni terlupe plak yang Singaporean pun shopping kat JB.

Malam tu jugak gerak balik rumah sebab duit da habis nak tido hotel!=p.pukul 4.00 pagi sampai putrajaya. My Mr Hubby tak sabar-sabar nak cek kat internet harga kat Malaysia sekarang ni berape.Sekali tgk lagi MURAH! hampeh betul! Tapi tak la jauh sangat bezanya.Takpela, kami halalkan lah, dah rezeki brader tu.

Hari ni tadi kami pun keluarla ke KL nak cari beg utk camera baru ni.(beli takde beg sb pakej xdtg skali ngn beg). Sampai kat kedai camera di salah sebuah plaza di KL ni, lagi skali kami terkejut sebab diorg kate beg tu tak jual,sb beg tu DATANG SKALI ngn camera!Frust betul. Rupe-rupenye bukan sikit kami kene tipu. Nasib baik kami tak beli beg kat kedai Brader semalam. Kalo tak, dua kali kami terkene ngn Brader tu. Macam @$#$$%!

Tapi kami tak serik.Tetap plan nak dtg lagi.Ini first time kami ke Singapore.Lepas ni nak datang, nak pegi tempat-tempat lain plak!




p/s: Gambar-gambar byk diupload dlm FB.

5 comments:

  1. hahaha ni mesti kes main terjah je pi pastu x tau mana nk tuju :P
    takpe next time boleh pi la tmpt2 yg kita recommend di fb. and u can use public transport/ taxi supaya tak sesat + tenang fikiran. there's a 24-4 open mall in serangoon area - nama mustafa centre. segalanya ada n brg electronics pun quite cheap. or u can try buy at lucky plaza, orchard or sim lim square.
    btw shopping2 adalah x afdal di s'pore sbb exchange rate mahal sgt. dept store yg pricing ok sikit is robinson's in center point, orchard. and at tang's, there's even a budget corner right at the highest floor. og saya rasa hp murah di s'pore.

    ReplyDelete
  2. kak kay, mmg ktorg xtau nak kemane bile da lepas Woodlands Check Point tu. Saye igt nak pg Sentosa, tapi husband asik sebut Orchard Rd je.
    Kami sempat pegi Mustafa tu.Beli perfume tu kat sane la.Kami parking kat Orchad Central then amik teksi ke Mustafa.
    Tula, next time, amik teksi je la nak kemane2.tambang teksi pun takla mengarut sgt.

    ReplyDelete
  3. huhuuuu klau g shopping mmg bleh x ingt dunia wooo.. ole2 utk aku takde ke? hihiiii

    ReplyDelete
  4. ayu, ole-ole utk diri sendiri pun xde, ni kan plak nak belikan org.memang tak le! mahap ye...

    ReplyDelete
  5. sesal dahulu pendapatan sesal kemudian teda gunanya...hehehehe...ala adatla tuh poie tompek oghang...

    ReplyDelete