Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 14 March 2010

Double Joy!

Last week saye terima dua berita gembira.
First:
Pada hari Khamis,11 Mac 2010, 8.40 malam, seorang kawan baik saye telah selamat melahirkan seorang putera.Tahniah saya ucapkan kepada Puan Maisita Nurfadzillah atas kelahiran cahaya matanya itu. Aqil Muqri.Ahli Ibadah yang Bijaksana. Mudah-mudahan anak itu akan membesar dengan sihat dan peribadinya akan selari dengan makna namanya. Saye percaya itulah harapan kedua-dua ibu bapanye. sebab itu nama itu dipilih. Istimewanya My ni sebab kami dah kenal lame, sejak dari Diploma kat UiTM Melaka dulu (tahun 2000-2003).Kami satu kelas dari Diploma sampai la ke Degree (2003-2005). Lepas tu mase mula-mula saye sampai JB, saye tumpang tinggal kat rumah die. Rumah die tu rumah family, ade mak, abang, kakak dan anak buah die. Saye selesa tinggal di rumah die tu sebab mak die sporting dan friendly. saye ingat lagi saye selalu ikut mak die pergi sembahyang terawih dan mengaji di masjid mase saye cuti weekend. My tak ikut sebab die mase tu kene keje weekend. Bile orang kampung tanye mak die saye ni siape?mak die jawab anak. Lebih istimewa, tarikh kawen kami same!

Second:
My BFF getting engaged!Norzarirah selamat ditunangkan (mcm pelik la pulak perkataan ditunangkan)pada hari Sabtu, 13 Mac 2010, selepas zohor. Pasangannya Iskandar dari Semenyih. Walaupun saye sampai lambat gara-gara Encik Suami yang sakit kepala pagi tu, tapi saye tetap happy sebab dapat datang majlis pertunangan tu. Iyela, ingat senang ke nak ajak En Suami tu pegi kenduri?lagipun majlis ni saye kategorikan sebagai WAJIB HADIR sebab die BFF saye sejak belajar di UiTM Shah Alam lagi.Lepas grad kami same-same keje kat EON Bank, menyewa same-same. Mase saye pindah dari JB pun kami duduk serumah gak walaupun mase tu die keje kat Shah Alam dan saye di Putrajaya.Kami duk tengah-tengah (Puchong).Die dijangka kahwin next year.Mase tu tak tau la lagi saye dapat attend ke tidak kenduri kawen die tu.Saye bertambah happy sebab seorang lagi BFF saye turut hadir iaitu Shareena. Majlis die simple je, mekap dan hantaran pun buat sendiri je mcm saye bertunang dulu.Dah lame saye tak tengok orang bertunang simple macam ni. Ade dua orang kawan saye bertunang baru-baru ni dah macam bernikah sebab ade pelamin bagai!Tapi tak pe la, lain orang, lain caranye. Itu terpulang kepada kehendak masing-masing. Tapi mengenali Ira, die mmg mcm saye yang simple.

Itulah die kisahnye dua berita gembira bagi saye minggu lepas.Alhamdulillah, walaupun perkara-perkara itu berlaku kepada kawan-kawan saye, saye tumpang gembira melihat kebahagiaan mereka.I love u my friends!

No comments:

Post a Comment