Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 24 January 2010

KESILAPAN dan KEKELIRUAN

Salam...

Kesilapan saye mengupdate status di FB telah menimbulkan kekeliruan yang tak disangka-sangka. Mintak mahap le bebanyak ye.

Ape yang saye cube update ialah:
<3 (yang akan menghasilkan bentuk love). saye baru belajar buat benda ni mase lunch hour tu. saye belajar dari sorg sahabat saye ni. tp ms nak update tu saye terconfuse jap tang simbol tu. tp saye pikir cube je la dulu,kalo xjadi nanti kan bole delete. so saye taip la i'm in >3. maksud saye i'm in love (love=bentuk love) tp sb salah simbol kan,so xjadi la. pttnye i'm in <3!. baru la kuar love tu. Saye try nak delete tp sb saye panic, xjumpe la plak suis delete/ remove/ clear kat FB tu.Malunye! dalam hati kate, kalo org yg tau nak buat love tu bc ni mesti diorg gelakkan sb tau da tsilap.esp kwn yg ajar td tu la. malu + panic punye pasal dan xtau nak buat ape,terus le logout dr FB.

30 minit kemudian....

Soraang sahabat call H/p saye dan bertanye:
A:Dian, ko pregnant ke?
me:Xla..nape?
A:abis,yg ko update kat FB tu mende?
me:alamak..malunye!aku tersalah.
A:Fine, ko bc sume komen2 tu igt ko pregnant!
me:Ha?!

Lebih haru lg mlm tu bertalu2 sms dr kwn2 mengucapkan tahniah kepada aku dan suami. da terpakse explain kat husband plak. Lagi haru kuasa 2 bile mak aku call dari kampung bertanye kan hal itu sb adik2 aku yg bermulut petir tu rupe2nye da menyebarkan info palsu itu. Kesian ar kat mak yg mmg berharap menimang cucu itu kecewa. Sorry ar...

Kepada kwn2 yang terlibat, saye mintak ampun dan mahap sb telah menimbulkan kekeliruan itu. Kepada yang mengucapkan tahniah, terima kasih diucapkan. Doa-doakan la supaya saye ni cepat-cepat betul-betul pregnant k!

1 comment: