Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 6 December 2009

my weekend

My last weekend i can say was the ideal weekend i ever had.sebenarnye saye selalu mengimpikan duduk-duduk di rumah di hujung minggu. During weekend la yang diharapkan dapat mengemas rumah, membasuh bilik air, menukar susun atur perabot, doing the laundry,pendek kate anything under the sun regarding the house chores! Honestly, i'm quite satisfy with my weekend.

Sabtu:
Hari sabtu dipenuhi dengan activity bersosial pasangan da kawen mcm kami dengan melawat pasangan yang baru dapat baby eh..babies (they'r twins) di Prince Court Hospital. pastu menghadiri majlis kenduri kawen di dewan INFRA, Bangi. Dari Bangi kami ke Summit USJ,ye ke kedai DVD yang menjual DVD haram tu. Sangat teruja bile diberitahu my fav TV series- Desperate Housewives Season 6, Part 1 da release. Terus beli and tak nak pilih movie2 lain dah.
Kalo boleh nak cepat-cepat balik rumah and terus tengok. Tapi en suami hensem nak carik seluar keje la plak. sumenye gara-gara keadaan perutnye yang da tak mengizinkan die memakai seluar bersaiz perut org bujang. Dalam perkara ini i put the blame on me kerana kesedapan masakan saye yang bertanggungjawab menjadikan perutnye begitu! cewahhhh.(sile jangan muntah hijau ye!)sempat jugak saye beli 2 hilarious novels di Popular Warehose Sale.
Kemudian kami singgah di Old Time Kopitiam for dinner sebelum balik. Sampai di rumah saye yang kepenatan terus mandi dan tidur tapi Mr Husband masih berjaga entah sampai bile sebab nak tggu bola.

Ahad:
Pagi ahad saye bangun pagi dengan penuh semangat nak menlangsaikan segala kerja-kerja rumah. First thing i do was preparing breakfast and the menu was nasi goreng cili api kegemaran kami berdua. seriously it was a perfect breakfast meal for both of us sebab kami melantak macam peserta eating contest! FYI, saye masak satu pot okkkkk.lepas kekenyangan tu aku pun macam lipas kudung melaksanakan tugas hakiki seorang isteri solehah di rumah (lagi sekali jgn muntah hijau,k). kali ni aku rase enjoy plak buat keje-keje tu sume sorg diri.(selalu aku geram tgk my husband tgk tv sdg aku bertungkus lumus) mungkin ini adalah kesan shopping terapi yang dah aku lalui baru-baru ini (aku pow die 5 helai tudung ariani khamis lepas!)setel je sume aku pun ajak sang suami naik ke bilik....jeng2...jgn fikir lucah ok..kami menonton DVD di bilik sb tv kat bilik yang ade DVD player...hahahaha. Aktiviti ini berlangsung hingga jam 11 malam dan kami hanya stop utk semayang dan mase aku masak for dinner.kejap je aku masak sebab aku ni mmg cekap di dapur!hehehe..ok aku tipu,sebenarnye sbnye menunye ialah sambal telur dan sayur goreng je.luckily my husband xcerewet dalam bab makan ni and my sambal telur is one of his fav.untung kan i?
sekian saje kisah weekend saye yang sgt memuaskan hati saye!

p/s: sorry la blog ni boring sebab xde gambar2 menarik utk ditempekkan. jarang nak bawak kamera kemane-mane. maybe next time ok!

1 comment:

  1. Mulo2 kata ganti diri ko ialah "saya".Pehtu btuka lak jd "aku".Pehtu tuka lik kpd "saya"...hahaha

    ReplyDelete