Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 December 2009

The end of 2009

salam...
This is the last day in 2009. Today is special for me because it's my mom's birthday. Selamat hari lahir mak...semoga mak panjang umur...dikurniakan kesihatan yang baik supaya mak dapat pergi haji...tambah ibadah...dapat timang cucu...dapat tgk anak2 mak yang lain tu kawen..dan dapat semua yang mak nak dalam hidup mak. Alhamdulillah setakat ni semua yang mak mintak dr anak2 mak da tercapai kan? Dulu mak selalu pesan belajar pandai-pandai,masuk u, cari kerje gomen dan kawen dgn org keje gomen gak. so far sorang anak mak pegawai kat KPM,suami plak pegawai kat JPM (aku le tu) dan sorang lagi keje nurse kat hospital kerajaan,suami die plak navy...harap2nye lagi tiga org anak mak tu akan ikut jejak langkah kami ni mak. we love u so much!

Tahun 2010 nanti akan aku hadapi dengan tabah sb aku akan meninggalkan malaysia untuk mengikut suami yang akan bertugas sebagai diplomat di kedutaan besar malaysia di Sudan.
this is Khartoum, sudan.


Tarikhnye belum ditentukan lagi tp dijadualkan kami akan pergi pada mac 2010. so skg ni aku tgh berusaha melangsaikan hutang PTPTN aku yg berbaloi2 ni kan... mengenangkan perkara ni perasaan aku memang bercampur-campur.aku happy sebab tak payah kerja selama 3 tahun (unpaid leave) tp dlm ms yg same aku sedih sebab akan meninggalkan malaysia,family dan kawan2...sedih gak nak tgglkan kerje ni sb aku happy ngn keje ni tambah lg nanti bile start keje balik aku hilang seniority berbanding kwn sebatch aku.lambat le aku naik pangkat! takut pun ade gak sb xdpt bygkan mcmane la nanti keadaannye kat sudan tu kan. pastu da la xkeje,mesti bosan sb it is sudan.lain la kalo negara2 europe ke..jepun ke..(byk tempat shopping!)
this is tokyo, japan.

Satu lg perkara penting aku nak buat 2010 nanti ialah kalo bole aku nak getting pregnant..nak gak rase pengalaman mengandung dan jd ibu ni kan...tp aku serahkan perkara ni pada Allah sb Dia lebih tahu bile mase yg tepat utk Dia kurniakan sesuatu rezeki atau nikmat tu pada hambaNya.

4 comments:

  1. selamat tahun baru...
    wah best ar...dpt g negara org..carik pgalaman..nanti bleh upload byk2 gambo kt sna ...kte still bleh bhbung melaluifb ngan blog..
    insyallah kau ada rezeki dpt bby kat sna nanti..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah ayu..rezeki aku (tumpang rezeki husband!)dpt pg sane...insyaallah kita bole bhubung melalui internet nanti kat sana.mmg aku plan nak active blog pun nanti.yela xkeje,byk le mase.lgpun cite psl aku kt sane org interested la nak tau kan...gambar pun byk yg bole upload.

    ReplyDelete
  3. happy new year my fren.. mcm xsbar jer nk pi sudan..hehehe.. xpe.. kt sane nanti ko bnyk mase utk 'usaha' dapatkan baby.. hehehehe.. da jadik full housewife katekan.. hehehe.. nanti belikan aku ole2 dari sana tau.. jgn lupe tau.. n hope dapat jumpe ko before ko bertolak pi sudan tue.. reaally hope... :)

    ReplyDelete
  4. tq my...xsabar nak bercuti panjang je sebenarnye.insyaallah ade rezeki nanti dptla kite jumpe.hopefully bole jumpe baby ko skali.amik berkat...hehehe =)

    ReplyDelete