Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 3 November 2009

Menggelabah and Natrah

salam...
Hari ni setelah bersembang panjang ngan my opismate, pn asya (ktorg mmg selalu bsembang panjang sbnrnye) baru saye tersedar sebenarnye banyak lagi benda2 yang perlu saye teliti sebelum saye ke penilaian tender xlame lagi. sebelum ni saye agak keliru ape preparation yang perlu dilakukan untuk ke penilaian tu. sebagai urusetia tender, berat tanggung jawabnye! agak menggelabah ayam gak la saye tadi...hemmmph..xsuka situasi tensi ini!
so sekarang saye dah mula menyelak2 dokumen2 yang berkaitan dengan tanggung jawab itu..baru la best, pg keje ade keje yang nak dibuat..tak la saye buang mase main zuma, ber-facebook, bace junk-mail, singgah di blog2 jualan online yang boleh merabakkan akaun simpanan, baby adopter sb saye mcm da kemaruk nak ade baby tp xpregnant2 lagi..bla..bla..bla..(erk! baby adopter?saye xjenguk pun die lagi hari ni!kalo la baby betul mesti da mati)

setelah berbincang bersama hubby malam tadi, kami mencapai keputusan bersama untuk tidak mengambil tiket teater natrah itu hari ini...betul gak kate en suami,walaupun rm30 sahaja,utk keadaan skg ni sgt berharga..dua org da rm60, nilai petrol kereta utk satu minggu katenye! jadi saye merelakan pengorbanan utk tidak menonton teater itu bersama kawan2 saye..janji sang suami kalo lepas gaji nanti ade tiket lagi,ade la rezeki saye. mungkin pada masa selepas gaji, dalam akaun ada 4 angka tiket rm100 pun rase berbaloi-baloi beli kan?

Limitasi mase pade saye. perlu sambung semula research saye (ceh!research la sgt..). kemampuan saye dalam menjalankan tanggung jawab urusetia itu penting supaya saye tidak diperlekehkan oleh skim itu. sekian..

No comments:

Post a Comment